Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Vi ses på Kvalitetsmässan

  Den 14-16 november medverkar vi tillsammans med Pacta på Kvalitetsmässan i Svenska Mässan, Göteborg. Som medlem får du gratis inträde!

 • Den nya arbetsgivarorganisationen söker ny vd

  Pacta och KFS går samman den 1 januari 2018 och visionen är att samla den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige i en gemensam arbetsgivarorganisation som stärker medlemsföretagens konkurrenskraft. Är du rätt person att bli organisationens första VD?

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Saco för branschen Trafik

  [Pressmeddelande]

  KFS och Saco har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet innehåller inte några centralt angivna löneökningsnivåer.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Kommunal för branschen Trafik

  [Pressmeddelande]

  ​KFS och Kommunal har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Trafik som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-30. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 6,5 % på tre år, vilket innebär löneökningar med 588, 601 och 586 kr respektive år.

 • Från motgång till framgång – så lyckades Matlaget i Gällivare

  Matlaget i Gällivare vann i maj KFS pris för affärsmässig samhällsnytta - men vägen dit har inte varit lätt. I den här filmen berättar de om hur de med rätt ledarskap och innovativa processer kunde vända svåra utmaningar till framgång.

 • Grattis Mälarenergi till årets bästa hållbarhetsredovisning

  Aktuell Hållbarhet utser varje år ”Bästa hållbarhetsredovisning”. Efter att juryn granskat över 300 hållbarhetsredovisningar vann Mälarenergi i kategorin Icke vinstdrivande organisationer.

 • Nyhet! Utbildning i språkutveckling på arbetsplatsen

  Under hösten 2017 erbjuder vi en vidareutbildning i handledning för dig som vill skapa ett klimat där alla trivs och stödja en person i utvecklingen av sitt yrkesspråk. Workshopen har fokus på företagskultur och att lära ut yrkesspråk till någon som inte har svenska som modersmål. Utbildningen ges i Stockholm den 30 oktober, Karlskrona den 7 november samt Gävle den 29 november. Anmäl dig redan idag!

 • Handledning på Affärsverken: Ett hedersuppdrag att få introducera till den kultur vi valt

  KFS Handledarutbildning är ett verktyg som vi erbjuder våra medlemmar för bättre introduktion, samhällsnytta och framgång i verksamheterna. Affärsverken i Karlskrona är ett av de företag som tagit möjligheten att förbättra sitt handledarskap genom att gå den uppskattade utbildningen.

 • Pacta + KFS = Sant

  Det gemensamma arbetet med att forma framtidens arbetsgivarorganisation har äntligen påbörjats. Pacta och KFS går samman den 1 januari 2018 och visionen är att samla den affärsmässiga samhällsnyttan i Sverige i en gemensam arbetsgivarorganisation som stärker de samhällsnyttiga företagens konkurrenskraft. Tillsammans utgör vi det självklara valet av arbetsgivarorganisation som levererar bästa möjliga service till våra medlemmar. Vår gemensamma resa börjar nu – gör oss sällskap!

 • ​Styrelse för det nya servicebolaget i KFS och Pacta utsedd

  [Pressmeddelande]

  Vid gårdagens extra bolagsstämma i Pactarb AB beslutades om ny bolagsstyrelse för den nya arbetsgivarorganisationen som skapas genom en sammanslagning av Pacta och KFS. Styrelsen beslutade i enlighet med valberedningens förslag.