Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Integration, mångfald och stärkt företagskultur på Sundsvall Elnät och ServaNet

  Som kommunägt bolag ligger det i Sundsvall Elnäts intresse att bidra med integrationsstärkande insatser för att hjälpa kommunen nå de mål som satts upp kring integration och mångfald. Bolaget, som deltar i Energiuppropet, har därför tillsammans med ServaNet öppnat upp för att ta emot nyanlända praktikanter och samtidigt förbättra företagskulturen i organisationen.

 • Avvikande öppettider under våren

  På grund av konferens, helgdagar och medlemsdagar har vi under våren avvikande öppettider. Ta del av dem här!

 • ​Nytt avtal har träffats mellan KFS och Vårdförbundet för branschen Vård och Omsorg

  [Pressmeddelande]

  ​KFS och Vårdförbundet har idag kommit överens om ett nytt tvåårigt avtal för branschen Vård och Omsorg som gäller för perioden 2018-04-01 till och med 2020-03-31. Avtalet innehåller inte några angivna löneökningsnivåer.

 • Välkommen, Cecilia Tazewell!

  Idag hälsar vi vår nya förhandlare, Cecilia Tazewell, välkommen. Cecilia kommer senast från Jusek och kommer att ansvara för branscherna Personlig assistans och Vård och Omsorg.

 • Överlåtelseavtal undertecknat idag för samgåendet mellan KFS och Pacta

  [Pressmeddelande]

  Det formella överlåtelseavtalet där KFS överlåter sin förening till den nya arbetsgivarorganisationen är idag undertecknat. Därmed är sammanslagningen för att skapa den nya arbetsgivarorganisationen ett faktum.

 • Introduktion av din nya arbetsgivarorganisation

  Välkommen på introduktionsdag om din nya arbetsgivarorganisation den 25 april! Under dagen får du bland annat information om de avtal som finns och vilket stöd och service som erbjuds dig som medlem. Vi välkomnar även dialog och delaktighet kring övriga funderingar om den nya organisationen.

 • Uppdaterat utbildningsutbud

  Gå en kurs i vår! I vårt uppdaterade utbud finns bland annat kurser i arbetsrätt och arbetstid, samt fler workshoptillfällen i handledning. Välkommen med din anmälan!

 • Medlemsdagarna 2018

  Vi på Pacta/KFS är stolta och glada över att få välkomna dig som medlem till våra första medlemsdagar med förenings- och årsstämma. För första gången möts vi i Sveriges nyaste arbetsgivarorganisation för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar. Var med och skapa historia!

 • Per Nordenstam har tillträtt som vd för den nya arbetsgivarorganisationen

  Den 19 februari tillträdde Per Nordenstam som ny vd för den nya arbetsgivarorganisationen som utgörs av KFS och Pacta tillsammans. - Äntligen är jag på plats och mitt ansvar är att från och med nu leda framtidens arbetsgivarorganisation!

 • ​KFS beviljas statsbidrag från Skolverket

  [Pressmeddelande]

  KFS har efter en gemensam ansökan med Kommunal beviljats statsbidrag på 860 000 kronor från Skolverket för att ytterligare vässa verktygen för arbetsgivarna att arbeta med kompetensförsörjning inom ramen för yrkesintroduktionsavtalen (YA). - Vi ser det som ett viktigt uppdrag att verka för att fler unga, nyanlända och långtidsarbetslösa etableras på arbetsmarknaden, säger Anna Steen på KFS.