Nyheter

Här hittar du nyheter från KFS.

 • Språkutvecklarens bästa tips för språkutveckling på arbetsplatsen

  Språkutveckling på arbetsplatsen ligger i tiden som en del av smartare rekrytering, men hur kan du som arbetsgivare skapa de bästa förutsättningarna? För att inspirera och underlätta processen erbjuder vi våra medlemmar flera gynnsamma verktyg. Till vår hjälp har vi Karolina Larsson, språkutvecklare och engagerad i inkluderingsfrågor och här delar hon med sig av sina främsta tips!

 • Välkommen till KFS Lotta!

  Den 1 december börjar vår nya förhandlare Lotta Gahmberg hos oss. Hon kommer senast från fastighet- och byggföretaget Riksbyggen och kommer att ansvara för branschen Energi.

 • ​Sänkt serviceavgift från den 1 januari i den nya arbetsgivarorganisationen

  Serviceavgiften i den nya arbetsgivarorganisationen kommer att sänkas för KFS medlemmar, från nuvarande 0,30% till 0,25% av medlemsföretagens totalt utbetalda bruttolön föregående år. Den nya avgiften gäller från den 1 januari 2018 då KFS och Pacta går samman och skapar en ny arbetsgivarorganisation tillsammans. - Det är en märkbar effekt av samgåendets fördelar, säger Monica Ericsson, vd på KFS.

 • Hjälp oss att bli ännu bättre

  Nu är det dags att säga vad du tycker! Vartannat år genomför vi medlemsundersökningen med syftet att ta reda på hur du som medlem uppfattar KFS. Vi har i tidigare mätningar fått ett högt NKI-värde och det är vi stolta över. Enkäten har skickats ut via mail till vd, ordförande och kontaktpersoner. Vi hoppas att du vill delta i undersökningen och därmed vara delaktig i din arbetsgivarorganisations fortsatta utveckling!

 • Kraftringen: Inkluderingsarbetet berikar vår verksamhet

  Kraftringen är drivande i Energiuppropet – ett branschupprop för en inkluderande arbetsmarknad. Med KFS stöd och verktyg som grund har de öppnat upp för flera praktikplatser runt om i organisationen. Senast i oktober var det dags för entreprenadsverksamheten som tog emot tre nyanlända praktikanter. - Det berikar vår verksamhet, säger Niclas Nilsson som är ansvarig för verksamhetsområdet.

 • Varför YA?

  KFS förhandlingschef Anna Steen har intervjuats av YA-delegationen om utmaningarna gällande kompetensförsörjning i olika branscher och hur YA kan vara en av lösningarna.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Lärarnas riksförbund för branschen Utbildning

  [Pressmeddelande]

  KFS och Lärarnas samverkansråd har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Utbildning som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-31. Avtalet är som tidigare år utan centralt angivet utrymme för löneökningarna.

 • Kom och träffa oss på Kvalitetsmässan 14-16 november

  Nu är vi på plats på Kvalitetsmässan i Göteborg. I vår monter, B05:25, finns representanter från både KFS och Pacta som gärna pratar arbetsgivarfrågor och den nya arbetsgivarorganisationen med dig. Vi erbjuder även våra besökare en fin present till hemresan. Hoppas vi ses!

 • KFS och Pacta i Framtidens Kommuner och Regioner

  I novemberupplagan av Framtidens Kommuner och Regioner kan du läsa en intervju med KFS vd Monica Ericsson och Pactas vd Markus Gustafsson. Där berättar de mer om sammanslagningen och den nya arbetsgivarorganisationen.

 • Renova satsar på breddad rekryteringsbas med stöd från KFS och Arbetsförmedlingen

  Den rikstäckande chaufförsbristen gjorde att Renova inför sommaren 2016 behövde se över sina rekryteringsmöjligheter. Med stöd och inspiration från KFS inledde de ett samarbete med Arbetsförmedlingen för att bredda sin rekryteringsbas och tillgodose sina behov. KFS Handledarutbildning och verktyg för språkutveckling blev sedan ett viktigt stöd i introduktionsarbetet. Nu har samarbetet skalats upp och vidareutvecklats, och rekryteringen av nästa års sommarvikarier är redan igång.