Arkiv

 • God Jul och Gott Nytt År!

  Under jul- och nyårsveckorna har vi öppet nästan som vanligt, stängt under de röda helgdagarna och med en något begränsad bemanning övriga tider (öppet kl 8-12 den 5/1). Under våra öppettider når du alltid någon av våra förhandlare via växeln på tel: 08-556 009 50. Vi önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

 • En hållbar julklapp

  Ibland är det svårt att hitta rätt julklapp. Ibland är det väldigt lätt. Varje dag dör nästan 900 barn av brist på rent vatten. I jul har vi därför valt att stötta WaterAid Sverige. De arbetar för att förändra den här situationen genom att ge världens mest utsatta människor tillgång till rent vatten. Tillsammans med WaterAid skänker vi liv, hopp och framtidstro till de som behöver det allra mest.

 • Nu blickar vi framåt mot avtalsrörelsen 2017

  KFS har nu tecknat avtal med alla parter för alla branschavtal. Därmed är avtalsrörelsen för 2016 avslutad och förberedelserna för avtalsrörelse 2017 är påbörjade. T f förhandlingschef Anna Steen sammanfattar nuläget:

 • Förändringar i tillsvidareavtal klart med Vision

  [Pressmeddelande]

  ​KFS har kommit överens med Vision om förändringar i tillsvidareavtalen för branscherna Energi, VA, Återvinning, Parkering, Fastighet och näringsliv, Konsult och service, Läns- och regionmuseer, Trafikhuvudmän och Utbildning.

 • Premiär för KFS Ledarskapsdagar

  Idag är det premiär för KFS Ledarskapsdagar - en ny mötesplats för våra medlemmar och som fokuserar helt på att inspirera till det goda ledarskapet. Vi är glada att kunna erbjuda de cirka 150 deltagarna ett inspirerande program på temat Ledarskap i förändring med huvudtalarna Eva Hamilton, Pär Mårts & Pär Pettersson, Kajsa Balkfors och Klas Hallberg.

 • ​Tre KFS-medlemmar får prestigefylld europeisk hållbarhetsutmärkelse

  [Pressmeddelande]

  Kraftringen, Stockholm Vatten och Fyrishov har uppmärksammats vid en prisceremoni i Paris arrangerad avtheEuropean Centre of Employers and Enterprises,CEEP. Priset delas ut till företag och organisationer vilka är leverantörer av offentliga tjänster och som enligt CEEP utmärkt sig med ett enastående CSR-arbete.

 • ​Nytt avtal för Trafikbranschen har träffats mellan KFS och Unionen

  [Pressmeddelande]

  KFS har idag kommit överens med Unionen om nytt ettårigt avtal för Trafikbranschen. Avtalen följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2% och gäller för perioden 1 oktober 2016 till 30 september 2017. - I och med detta är avtalsrörelsen för 2016 i stort sett avslutad. Nu arbetar vi vidare med att förbereda kommande avtalsrörelse säger Anna Steen.

 • Nytt avtal för branschen Personlig assistans har träffats mellan KFS och Kommunal

  [Pressmeddelande]

  KFS och Kommunal har kommit överens om ett nytt 12-månadersavtal för branschen Personlig assistans som gäller för perioden 2016-11-01- 2017-10-31.

 • Träffa KFS på Skolforum

  KFS finns på plats på den årliga mötesplatsen för lärare och skolledare som pågår den 31/10-1/11 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Träffa oss i monter C 01:09 och prata om vad vi kan erbjuda som arbetsgivarorganisation.

 • ​Avtal för Trafikbranschen klara med Vision

  [Pressmeddelande]

  KFS har kommit överens med Vision om nytt ettårigt avtal för Trafikbranschen. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2% och gäller för perioden 1 oktober 2016 till och med 30 september 2017. - Vi är nöjda med avtalet då det är konkurrensneutralt i förhållande till branschen i övrigt. Det kommer att gynna våra medlemsföretag, säger Anna Steen, t f förhandlingschef på KFS.

 • HR-chefsnätverk med hjärnan i fokus

  Idag hälsar vi HR-chefsnätverket välkomna till höstens träff i Stockholm. Temat är "Hållbar hjärna i tider av förändring" under ledning av Marie Ryd. Cirka 30 HR-chefer från hela landet är samlade för att dela med sig av erfarenheter och utmaningar de möter i sina verksamheter.

 • Anmälan till handledarutbildningen

  Den 25 oktober är det premiär för KFS nya handledarutbildning. Det första utbildningstillfället sker i Lund hos Kraftringen. Anmäl dig och läs mer här.

 • Basbelopp för 2017

  Prisbasbeloppet för 2017 är fastställt till 44 800 kr (2016: 44 300 kr). Prisbasbeloppet används bland annat till att bestämma högsta nivån för sjukpenninggrundande inkomst och för vilka inkomster som kompletterande föräldrapenningen ska betalas ut enligt branschavtalet.Basbeloppen fastställs varje år och används både i ersättningar i lag och branschavtal.

 • Debattartikel i Dagens Samhälle: ”Ett tunnelseende med dödlig konsekvens”

  Assistans. En MS-sjuk kvinna dog på en offentlig toalett till följd av en snäv tolkning av hennes faktiska assistansbehov. Den tragiska olyckan möjliggjordes av att såväl politiker som berörda myndigheter valt att låta tunnelseende och okunskap styra i stället för att lyssna på sakkunniga inom LSS, vilket gör att lagens grundläggande intentioner inte följs. Vem tar ansvar för det?

 • ​KFS-medlem tar fram parlör för nyanlända ingenjörer

  [Pressmeddelande]

  KFS medlemsföretag Kraftringen lanserar idag en svensk-engelsk-arabisk energiparlör. Syftet är att underlätta introduktionen av nyanlända energiexperter med bakgrund i Mellanöstern.

 • KFS och Kommunal tecknar avtal för bransch Trafik

  [Pressmeddelande]

  KFS har idag kommit överens med Kommunal om nytt ettårigt avtal för Trafikbranschen. Avtalet följer industrins märke med ett avtalsvärde på 2,2% och gäller för perioden 2016-10-01 till och med 2017-09-30.

 • Du har väl anmält dig till medlemsdialogen?

  Samtliga medlemmar välkomnas under hösten till dialog om KFS framtida inriktning. Vi hoppas att du tar möjligheten att delta för att få information och samtala om det utvecklingsarbete som bedrivits av KFS styrelse om vår framtida inriktning att bilda en ny gemensam organisation tillsammans med Pacta. Hittills har vi mött många branscher, men under oktober och november återstår flera tillfällen.

 • KFS söker en förhandlare

  Nu förstärker vi med ytterligare en förhandlare. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av förhandling och dokumenterad erfarenhet av arbetsrätt. Välkommen till en verksamhet som är inne i en spännande utvecklingsfas och till vårt professionella och uppskattade förhandlarteam.

 • Dags att rapportera lönestatistik

  Nu är det dags för den årliga insamlingen av anställningsuppgifter för att ta fram lönestatistik. Uppmaningen går till den som är lönestatistikansvarig på samtliga medlemmar i KFS.

 • Kreativa hållbara energilösningar i Kraftringens kunskapstävling Spänningssökarna.

  Vem hittar på den mest innovativa lösningen för hur vi ska hantera framtidens energibehov – och presenterar den på ett pedagogiskt sätt? Svaret vet vi den 22 november då finalen i Spänningssökarna 2015 för 1200 niondeklassare äger rum. Arrangör är Kraftringen, ett av KFS medlemsföretag.