Arkiv

 • Lönestatistik 2016

  KFS lönestatistik för 2016 finns nu publicerad på våra medlemssidor. Tack till alla medlemsföretag som svarat! Resultatet baseras på uppgifter från 27 210 individer från 480 KFS-företag. Svarsfrekvensen motsvarar 87,6 % av KFS medlemsföretag.

 • KFS Verksamhetsplan för 2017

  Nu är verksamhetsplanen för 2017 på väg ut till våra medlemsföretag. I den kan du ta del av det arbete och aktiviteter som kommer bedrivas under året, med starkt fokus på utveckling och KFS framtid.

 • Lämna årsuppgifter inför 2017

  Kom ihåg att lämna årsuppgifter inför 2017 senast 17 februari!

 • Välkommen till KFS, Rejhana Babovic

  1 februari började Rejhana Babovic på KFS som förhandlare. Hon kommer senast från Försäkringskassan, och innan det har hon arbetat som förhandlare på Svensk Handel.

 • KFS lanserar språkmodul för att snabbare få in nyanlända på arbetsmarknaden

  [Pressmeddelande]

  För att säkra kompetensförsörjningen och skapa en inkluderande arbetsmarknad har KFS lanserat flera verktyg för att hjälpa medlemsföretagen att rekrytera smartare. Genom utbildningar som underlättar i introduktion och handledning skapas möjligheter att bredda rekryteringsbasen.

 • Nu är avtalsrörelsen igång

  Avtalsrörelsen 2017 inleddes den 26 januari i och med att KFS förhandlare träffade de fackliga motparterna vid en välbesökt avtalsupptakt.

 • KFS samarbetar med Arbetsförmedlingen för en inkluderande arbetsmarknad

  [Pressmeddelande]

  KFS har inlett ett samarbete med Arbetsförmedlingen inom ramen för Sverige Tillsammans. Samarbetet ska bland annat förenkla för KFS medlemsföretag att tillhandahålla praktikplatser och yrkesintroduktionsanställningar. - En tydligare dialog med Arbetsförmedlingen kommer att underlätta vårt stöd till medlemsföretagen i deras arbete för en inkluderande arbetsmarknad, säger KFS VD Monica Ericsson.

 • Tvådagarskurs i LOU/LUF

  I år är vår LOU/LUF-kurs fördelad på två utbildningsdagar, och pågår den 4 och 5 april. Anmäl dig senast 24 februari och få koll på vilka reglerna, du med!

 • Ta ledarskapet till nästa nivå med KFS Ledarskapsprogram

  Står du inför en ny ledarskapsroll, eller vill du komma vidare i din egen utveckling som ledare? Anmäl dig till vårt omtyckta ledarskapsprogram och få bästa förutsättningarna.

 • Dags att ansöka till KFS-priset 2017

  Har ditt företag gjort en extra insats för ett långsiktigt hållbart samhälle? Eller vet du något annat medlemsföretag som utmärkt sig inom området? Ansök eller nominera till KFS-priset – priset som uppmärksammar affärsmässig samhällsnytta och hållbarhet!

 • Tibble Gymnasium - först i Sverige med traineeprogram för nya lärare

  Med förhoppning om tryggare lärare, bättre utbildning för eleverna och en på sikt höjd yrkesstatus har Tibble gymnasium lanserat ett traineeprogram för nyexaminerade lärare. Satsningen startar i höst och har mött många positiva reaktioner.

 • Bli en bättre handledare – platser kvar till vårens utbildningsdagar

  Under våren anordnar vi kostnadsfria utbildningsdagar för handledare runt om i landet. Anmäl dig redan idag och bli en bättre handledare du med.

 • Platser kvar till årets upplaga av vårt unika VD-program

  Nytt år, nya möjligheter. Ta chansen att växa med ditt företag – anmäl dig till vårt uppskattade VD-program.

 • Välkommen till KFS Sarah-Kim Sjödelius

  Under våren får KFS förstärkning i kommunikationsarbetet av Sarah-Kim Sjödelius. Sarah-Kim är högskoleutbildad medie- och kommunikationsvetare med digital inriktning och arbetar på konsultbasis under sex månader.

 • KFS-dagarna i Umeå 2017

  KFS största medlemsarrangemang KFS-dagarna går av stapeln i Umeå den 17-18 maj. Temat i år är mod att leda och driva utveckling och vi utlovar som vanligt ett spännande konferensprogram med en mix av olika ingredienser. Vi håller till mitt i city på Umeå Folkets Hus men som vanligt kommer vi att göra utflykter och lära känna den stad vi möts i. Umeå har mycket goda kommunikationer vilket gör det enkelt att ta sig till och från staden. Missa inte KFS-dagarna 2017 - anmälan öppnar tidigt i februari!

 • God Jul och Gott Nytt År!

  Under jul- och nyårsveckorna har vi öppet nästan som vanligt, stängt under de röda helgdagarna och med en något begränsad bemanning övriga tider (öppet kl 8-12 den 5/1). Under våra öppettider når du alltid någon av våra förhandlare via växeln på tel: 08-556 009 50. Vi önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

 • En hållbar julklapp

  Ibland är det svårt att hitta rätt julklapp. Ibland är det väldigt lätt. Varje dag dör nästan 900 barn av brist på rent vatten. I jul har vi därför valt att stötta WaterAid Sverige. De arbetar för att förändra den här situationen genom att ge världens mest utsatta människor tillgång till rent vatten. Tillsammans med WaterAid skänker vi liv, hopp och framtidstro till de som behöver det allra mest.

 • Nu blickar vi framåt mot avtalsrörelsen 2017

  KFS har nu tecknat avtal med alla parter för alla branschavtal. Därmed är avtalsrörelsen för 2016 avslutad och förberedelserna för avtalsrörelse 2017 är påbörjade. T f förhandlingschef Anna Steen sammanfattar nuläget:

 • Förändringar i tillsvidareavtal klart med Vision

  [Pressmeddelande]

  ​KFS har kommit överens med Vision om förändringar i tillsvidareavtalen för branscherna Energi, VA, Återvinning, Parkering, Fastighet och näringsliv, Konsult och service, Läns- och regionmuseer, Trafikhuvudmän och Utbildning.

 • Premiär för KFS Ledarskapsdagar

  Idag är det premiär för KFS Ledarskapsdagar - en ny mötesplats för våra medlemmar och som fokuserar helt på att inspirera till det goda ledarskapet. Vi är glada att kunna erbjuda de cirka 150 deltagarna ett inspirerande program på temat Ledarskap i förändring med huvudtalarna Eva Hamilton, Pär Mårts & Pär Pettersson, Kajsa Balkfors och Klas Hallberg.