Hilton Slussen

KFS och Pactas gemensamma konferens

Varmt välkommen till Pactas och KFS första gemensamma konferens på temat ledarskap! KFS ledarskapsdagar och Pactas vd- ordförandekonferens anordnas i år gemensamt . Vi träffas den 9 november på Hilton Slussen (Guldgränd 8) i centrala Stockholm kl 10-ca 18.

Tema: Progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta

Förändring och utveckling är ett normalt och nödvändigt tillstånd i organisationer som ska växa och vill vara relevanta. Det ställs höga krav på ledare, chefer och medarbetare idag då förändring och omställning är ett konstant tillstånd. Det kräver ett modernt sätt att leda. Genom den här dagen vill vi ge er inspiration, nya tankar, möjlighet till erfarenhetsutbyte samt verktyg i hur ni kan ha ett progressivt ledarskap för framtidens samhällsnytta. 

Den 2 januari 2018 går vi formellt samman och bildar en ny nationell arbetsgivarorganisation. Vi vill därför ta tillfället i akt att bjuda in dig som är ordförande, vd, förbundschef och personalchef till en dag som går i ledarskapets tecken. Pactas strategiska VD- och ordförandedag och KFS Ledarskapsdagar smälter därmed samman och ersätts med denna nya mötesplats – fullspäckat med inspiration och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra ledare inom verksamheter från både Pacta och KFS.

Förutom att vi erbjuder några av landets främsta föreläsare på temat kommer vi att ge dig som medlem en aktuell lägesbild om det som just nu är på väg att skapas: Framtidens arbetsgivarorganisation för samhällsnyttan i Sverige! Varmt välkommen till en inspirerande och nätverkande dag!

 

Program

10-11 Pacta och KFS bildar ny nationell arbetsgivarorganisation. Nulägesbild ges av Monica Ericsson, vd KFS, Markus Gustafsson, vd Pacta samt Sylvia Michel, nybildade bolagets styrelseordförande. 

11-12 Katarina Gospic: Att leda med hjärnan. Fatta beslut som leder mot dina mål. Vad säger den senaste hjärnforskningen om vad som skapar en hållbar arbetsmiljö som främjar och utvecklar ledarskapet och organisationen som helhet? Hjärnan står i centrum när Katarina Gospic föreläser om beslutsfattande, ledarskap, prestation, hälsa och arbetsmiljö. Hon föreläser på ett entusiasmerande sätt om hur hjärnan fungerar, för att vi ska kunna prestera och må bättre i dagens utmanande miljö.

12-13 Lunch

13–14.30  Mats Tyrstrup presenterar och föreläser om det nya arbetsgivarperspektivet och relationsskrädderiet. Med utgångspunkt i en uppsättning tecken på kraftig samhällsomvandling diskuterar Mats vad som ligger framför oss i termer av förändringar av arbetslivet. Några exempel är nya sätt att organisera arbete, nya arbetsformer men även ett förändrat ledarskap och medarbetarskap.

14.30-15.00 Kaffe

15.00-16.00 Anna Bellman leder ett inspirerande och interaktivt pass med er i publiken där fokus ligger på hur ni som ledare ser på ert många gånger komplexa uppdrag inom samhällsnyttiga verksamheter. Vad är era förväntningar och behov vad gäller er nya arbetsgivarorganisation? Tanken är att skapa en dialog där ni får tillfälle att ge oss värdefull input, så passa på och gör din röst hörd – tillsammans skapar vi framtidens arbetsgivarorganisation!  

16.30 Avslutningsmingel

 

Talare

 Katarina Gospic

Katarina Gospic är utbildad läkare (M.D.), forskare (Ph.D.) och fysiolog (M.Sc.) från Karolinska Institutet. Hon har mer än tio års erfarenhet av hjärnforskning och hennes doktorsavhandling handlade om neuroekonomi, beslutsfattande och känsloreglering. Katarina Gospic är författare till bästsäljande ”Välj Rätt! En Guide Till Bra Beslut” och ”Den Sociala Hjärnan”, ”Neuroledarskap” samt ”Neurodesign”. År 2013 var hon en av årets sommarpratare i radio och numera är hon även en av profilerna i Stockholm Hall of Fame på Arlanda. Hon är ett välkänt ansikte i TV-soffan där hon regelbundet delar med sig av sin expertis kring hur hjärnan fungerar.

 

Mats Tyrstrup

Mats Tyrstrup är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och forskare med inriktning på ledarskap och chefers arbete respektive innovations- och förnyelseprocesser i kvalificerade tjänsteverksamheter.

Mats har stor erfarenhet av rådgivningsuppdrag åt företagsledare/toppchefer inom både privat och offentlig sektor och av styrelsearbete inom en rad olika företag med varierande verksamhetsområden. För tillfället sitter Mats i styrelsen för finansbolaget RPM Risk & Portfolio Management AB.

 

Anna Bellman

Anna Bellman är en mycket erfaren föreläsare, moderator och talartränare med stor erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor. Anna har erfarenhet av ledande positioner inom näringslivet, har själv drivit bolag och har arbetat som radio- och tv-journalist med vana från direktsändningar. Hon vet vad som skapar ett engagemang hos publiken.

Har du några frågor?

Christina Lingdén

Kontaktperson

Christina Lingdén

Kommunikationschef

Telefon: 08-556 009 62

E-post: christina.lingden@kfs.net

Pia Saajakari

Pia Saajakari

Verksamhetsledare för servicegruppen

Telefon: 08-556 009 52

E-post: pia.saajakari@kfs.net