En webbaserad säkerhetsutbildning för entreprenörer

SSG Entre är en webbaserad och interaktiv utbildning som ursprungligen är utvecklad inom pappers- och massaindustrin för att säkerställa att entreprenörerna som gör jobb åt industrin har en enhetlig säkerhetsutbildning. Successivt har fler typer av företag, bland annat energibolag, anslutit sig med en branschanpassning av utbildningen.

Utbildningen är upplagd utifrån en grundläggande del som gäller branschen och dess lagstiftning/krav. Sedan finns möjlighet att göra tillägg med en lokal, företagsanpassad del. För entreprenören tar det ungefär två timmar att gå igenom den grundläggande utbildningen via internet och 15-45 minuter för den lokala delen. Utbildningen finns på svenska, engelska, tyska , finska och polska..

Cerifieringstestet består av 30 frågor från de olika avsnitten. För att få Safety Passport måste man ha minst 24 rätt av 30 möjliga. Testet går att göra om och det måste attesteras. Ett Safety Passport är giltigt i tre år.

De energibolag som använder SSG Entre ser en fördel i att inte behöva genomföra egna utbildningar och eller kontrollera kunskapsnivån hos entreprenörerna kring säkerhetsbestämmelser framför allt i kraftverk/ värmeverk.

www.ssg.se