Arkiv

 • Integration, mångfald och stärkt företagskultur på Sundsvall Elnät och ServaNet

  Som kommunägt bolag ligger det i Sundsvall Elnäts intresse att bidra med integrationsstärkande insatser för att hjälpa kommunen nå de mål som satts upp kring integration och mångfald. Bolaget har därför tillsammans med ServaNet öppnat upp och förberett för att ta emot nyanlända praktikanter och samtidigt förbättra företagskulturen i organisationen. HR-chefen Kristina Blombäck och konsulten Kristina Lockner berättar om hur de gått till väga.

 • Öppettider under påskveckan

  Under påskveckan har kansliet avvikande öppettider. På skärtorsdagen den 29/3 stänger vi kl. 12.00 för att öppna åter som vanligt den 3/4. Vi vill passa på att önska er alla en glad påsk!

 • Platser kvar till vårens GDPR-utbildningar

  Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, träder i kraft 25 maj och innebär stora förändringar kring hur personuppgifter får lagras och användas. Med vår endagskurs får du koll på grundbegrepp och kan förbereda dig för de centrala regler som kan komma att beröra din verksamhet.

 • Nu är det dags att lämna årsuppgifter inför 2018

  Era uppgifter är vårt underlag när vi debiterar årets medlems- och serviceavgift samt avgift till Trygghetsfonden, plus till sammanställning av medlemsföretagens lönesummor och antal anställda. Senast den 22 januari behöver vi ha era uppgifter.

 • Så arbetar Trollhättan Energi med språkpraktik

  Det som började som ett inkluderingsprojekt har nu även blivit en kompetensförsörjningsfråga för Trollhättan Energi. Bolaget, som är engagerade i Energiuppropet, har sedan 2016 tagit emot flera språkpraktikanter runt om i organisationen. Här får vi ta del av deras erfarenheter.

 • Per Nordenstam blir VD för Sveriges nya arbetsgivarorganisation

  [Pressmeddelande]

  Per Nordenstam har utsetts till vd för den nya arbetsgivarorganisationen som bildas genom sammanslagningen mellan KFS och Pacta. Per har mångårig erfarenhet som kommundirektör och en bakgrund från flera ledande befattningar inom den kommunala sfären. - Det känns fantastiskt spännande att få förmånen att vara med och forma framtidens arbetsgivarorganisation, säger Per Nordenstam.

 • God jul och gott nytt år!

  Under jul och nyår har kansliet avvikande öppettider med begränsad tillgänglighet. Under våra öppettider når du alltid någon av våra förhandlare via växeln på tel: 08-556 009 50. Vi önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

 • Regionalt samarbete kring strategisk kompetensförsörjning

  Gävle Energi, Gästrike Vatten och Gästrike Återvinnare ingår i samma kommunkoncern och samarbetar kring flera verksamhetsfrågor. Med stöd från KFS har de numera även etablerat en värdefull samverkan kring kompetensförsörjning och arbetsplatsförlagt lärande. - Samarbetet gör att vi kan utbyta idéer och stötta varandra i dessa viktiga frågor, säger Thomas Nylund på Gästrike Återvinnare.

 • En julklapp som räddar liv

  Alla känner vi någon som drabbats. Faktum är att en av tre någon gång i livet kommer få cancer, men tack vare forskningen ökar överlevnaden och fler blir friska. I år har vi därför som julgåva valt att stötta Cancerfonden och deras vision att besegra cancer.

 • Fler workshops i handledning under 2018

  Den uppskattade handledarutbildningen fortsätter under nästa år, och vi har nu fyllt kalendern med fler workshoptillfällen på flera orter runt om i Sverige. Identifiera och anmäl lämpliga deltagare redan idag!

 • Välkommen till rikskonferensen Bättre Skola 2018

  Välkommen till Eskilstuna och rikskonferensen Bättre Skola den 17-18 januari 2018! Konferensen riktar sig till rektorer, skolchefer, lärare, förvaltningschefer, forskare, representanter för myndigheter och organisationer inom skolområdet och andra med intresse av och ansvar för skolutveckling. KFS är medarrangörer i konferensen som är en viktig mötesplats för alla er som arbetar inom utbildningsbranschen.

 • Språkutvecklarens bästa tips för språkutveckling på arbetsplatsen

  Språkutveckling på arbetsplatsen ligger i tiden som en del av smartare rekrytering, men hur kan du som arbetsgivare skapa de bästa förutsättningarna? För att inspirera och underlätta processen erbjuder vi våra medlemmar flera gynnsamma verktyg. Till vår hjälp har vi Karolina Larsson, språkutvecklare och engagerad i inkluderingsfrågor och här delar hon med sig av sina främsta tips!

 • Välkommen till KFS Lotta!

  Den 1 december börjar vår nya förhandlare Lotta Gahmberg hos oss. Hon kommer senast från fastighet- och byggföretaget Riksbyggen och kommer att ansvara för branschen Energi.

 • Hjälp oss att bli ännu bättre

  Nu är det dags att säga vad du tycker! Vartannat år genomför vi medlemsundersökningen med syftet att ta reda på hur du som medlem uppfattar KFS. Vi har i tidigare mätningar fått ett högt NKI-värde och det är vi stolta över. Enkäten har skickats ut via mail till vd, ordförande och kontaktpersoner. Vi hoppas att du vill delta i undersökningen och därmed vara delaktig i din arbetsgivarorganisations fortsatta utveckling!

 • Kraftringen: Inkluderingsarbetet berikar vår verksamhet

  Kraftringen är drivande i Energiuppropet – ett branschupprop för en inkluderande arbetsmarknad. Med KFS stöd och verktyg som grund har de öppnat upp för flera praktikplatser runt om i organisationen. Senast i oktober var det dags för entreprenadsverksamheten som tog emot tre nyanlända praktikanter. - Det berikar vår verksamhet, säger Niclas Nilsson som är ansvarig för verksamhetsområdet.

 • Varför YA?

  KFS förhandlingschef Anna Steen har intervjuats av YA-delegationen om utmaningarna gällande kompetensförsörjning i olika branscher och hur YA kan vara en av lösningarna.

 • Nytt avtal har träffats mellan KFS och Lärarnas riksförbund för branschen Utbildning

  [Pressmeddelande]

  KFS och Lärarnas samverkansråd har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för Utbildning som gäller för perioden 2017-10-01 till och med 2020-09-31. Avtalet är som tidigare år utan centralt angivet utrymme för löneökningarna.

 • Kom och träffa oss på Kvalitetsmässan 14-16 november

  Nu är vi på plats på Kvalitetsmässan i Göteborg. I vår monter, B05:25, finns representanter från både KFS och Pacta som gärna pratar arbetsgivarfrågor och den nya arbetsgivarorganisationen med dig. Vi erbjuder även våra besökare en fin present till hemresan. Hoppas vi ses!

 • KFS och Pacta i Framtidens Kommuner och Regioner

  I novemberupplagan av Framtidens Kommuner och Regioner kan du läsa en intervju med KFS vd Monica Ericsson och Pactas vd Markus Gustafsson. Där berättar de mer om sammanslagningen och den nya arbetsgivarorganisationen.

 • Renova satsar på breddad rekryteringsbas med stöd från KFS och Arbetsförmedlingen

  Den rikstäckande chaufförsbristen gjorde att Renova inför sommaren 2016 behövde se över sina rekryteringsmöjligheter. Med stöd och inspiration från KFS inledde de ett samarbete med Arbetsförmedlingen för att bredda sin rekryteringsbas och tillgodose sina behov. KFS Handledarutbildning och verktyg för språkutveckling blev sedan ett viktigt stöd i introduktionsarbetet. Nu har samarbetet skalats upp och vidareutvecklats, och rekryteringen av nästa års sommarvikarier är redan igång.