Från motgång till framgång – så lyckades Matlaget i Gällivare

Matlaget i Gällivare vann i maj KFS pris för affärsmässig samhällsnytta - men vägen dit har inte varit lätt. I den här filmen berättar de om hur de med rätt ledarskap och innovativa processer kunde vända svåra utmaningar till framgång.

- Oplogat och uppförsbacke, då får man starka ben. Det har vi fått och det är de vi står på idag, säger Anki Haglund, vd på Matlaget som i den här filmen berättar mer om resan från motgång till framgång.

Stolta vinnare av KFS-priset 2017

’’Genom nytänkande, engagemang och systematiskt arbete har de lyckats vända en negativ trend och skapat en välfungerande verksamhet med stark hållbarhetsprofil’’ löd motiveringen under KFS-dagarna 2017. På scenen i Umeå Folkets hus togs priset emot av glada representanter från Matlaget i Gällivare.

Resan dit har varit lång och krokig. För några år sedan var det turbulent i styrelsen, personal slutade och i tv-programmet Matakuten pekades Matlaget ut som skräckexempel på svensk matlagning. Men istället för att ge upp bestämde de sig för att kämpa; de började arbeta med de bästa råvarorna, tillsatte ny ledning, bjöd in politiker och breddade sin rekryteringsbas för att hitta nya medarbetare. Idag präglas Matlaget i Gällivares verksamhet av stor arbetsglädje och mat av hög kvalitet.