Matlaget i Gällivare vinner KFS-priset 2017

[Pressmeddelande]

Matlaget i Gällivare är årets vinnare av KFS-priset för affärsmässig samhällsnytta för sitt engagerade arbete med långsiktig hållbarhet. Priset delades ut under en ceremoni på de pågående KFS-dagarna i Umeå.

Årets vinnare av KFS pris för affärsmässig samhällsnytta blev Matlaget i Gällivare som genom nytänkande, engagemang och systematiskt arbete lyckats vända en negativ trend och skapat en välfungerande verksamhet med stark hållbarhetsprofil.

I motiveringen uppmärksammas företagets fokus på kvalitet, hållbara råvaror och resurseffektivitet som visar på ett helhetstänk i verksamheten – men det är genom sina satsningar på mångfald och ett genomgripande värderingsarbete som Matlaget sticker ut och skapar effekter som går långt utanför kärnverksamheten.

Genom att aktivt jobba med inkludering har de även säkrat sin rekryteringsbas, skapat en attraktiv arbetsplats och samtidigt bidragit till integration och sysselsättning.

- Med motiverade medarbetare, nöjda kunder och god lönsamhet är Matlaget idag ett inspirerande exempel på hur svåra utmaningar med rätt ledarskap och innovativa processer kan vändas till stor framgång, säger KFS vd Monica Ericsson.

Här kan du ta del av prisutdelningen på KFS-dagarna den 17 maj 2017.

För mer information kontakta:
Anki Haglund, vd Matlaget i Gällivare, tel: 070-625 42 71
Monica Ericsson, vd KFS, tel: 070-419 33 71